logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Politistii au recuperat peste 800 de masini din cele 1.244 furate in prima jumatate a anului

Politistii de la furturi auto au recuperat 802 din cele 1.244 de masini furate in prima jumatate a acestui an, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane. Potrivit IGPR, la nivel national, in primul semestru al anului au fost furate 1.244 autovehicule, cu aproape 25% mai putine decat in aceeasi perioada a anului trecut, cand au fost furate 1.653 de autovehicule.

In aceasta categorie de autovehicule intra: autoturisme, moto, cvadricicluri (ATV), vehicule grele (autobuze, tractoare, cap TIR, autocare) si utilaje (buldozere, excavatoare etc.).

Din total, 1.055 au fost autoturisme, fata de 1.432 in aceeasi perioada a anului 2011, fiind recuperate 683.

Statisticile arata ca marca DACIA este cea mai des vizata de hoti, urmate de masinile marca VOLKSWAGEN. In total s-au furat 585 de masini DACIA si de aproape doua ori mai putine autoturisme VOLKSWAGEN, respectiv 154. Pe locul trei in topul celor mai furate masini se afla marca BMW, cu 174 de automobile.

In caz de furt al autovehiculului, acesta poate fi despagubit numai daca proprietarul a incheiat o polita CASCO care asigura si acest risc. Imediat dupa furt, asiguratul trebuie sa declare evenimentul la Politie si sa instiinteze asiguratorul in scris asupra circumstantelor producerii furtului. Cu aceasta ocazie, asiguratul trebuie sa predea societatii de asigurari cheile ramase, talonul si cartea de identitate a masinii.

De regula, compania va plati despagubirea dupa 60 de zile de la data instiintarii producerii evenimentului, numai dupa ce organele de cercetare confirma in scris ca vehiculul nu a fost gasit.

Totodata, detinatorii de polite CASCO care opteaza pentru plata primei de asigurare in mai multe rate si nu anual trebuie sa stie ca, in caz de dauna totala, asiguratorii scad din valoarea cuvenita a despagubirii primele pe care asiguratul le mai are de platit pana la finalul anului in curs.

Daca masina este gasita dupa un anumit interval de timp, compania de asigurari va solicita asiguratului restituirea sumei acordate drept despagubire, din care se scad eventualele cheltuieli de reparatie a avariilor survenite intre timp. Insa, daca asiguratul a cheltuit deja banii primiti ca despagubire, de exemplu pentru a-si cumpara o noua masina, asiguratorul are dreptul de a valorifica masina recuperata.