logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

FPVS-Fondul de Protectie a Victimelor Strazii

European Union

Fondul de Protectie a Victimelor Strazii este principalul organism, in subordinea CSA, care despagubeste victimele accidentelor cu autori necunoscuti sau pe cele rezultate in urma unor accidente provocate de autovehicule fara polita RCA.

 

Fondul are trei atributii principale:

    - Organism de plata a despagubirilor pentru a garanta, in conditiile legii, despagubirea persoanelor care au suferit prejudicii in urma unor accidente de autovehicule produse pe teritoriul Romaniei si in anumite conditii si pe teritoriul altor state, de autovehicule neasigurate sau neidentificate;
    - Centru de Informare pentru a furniza, persoanelor interesate, informatii privind politele de asigurare RCA si asiguratorii care le-au eliberat;
    - Organism de Compensare pentru a solutiona, in conditiile legii, cererile de despagubire ale persoanelor care au suferit prejudicii in urma unor accidente de autovehicule produse pe teritoriul unui alt stat decat statul lor de resedinta.

Fondul intocmeste si actualizeaza permanent, pe baza datelor furnizate de asiguratori, lista reprezentantilor de despagubiri pe care acestia i-au numit in statele din S.E.E. altele decat cele pe teritoriul carora actioneaza.

Persoane care pot apela la Fond: Fondul intervine, in limitele atributiilor sale prevazute de lege, in interesul persoanelor rezidente intr-un stat care face parte din Spatiul Economic European (S.E.E.). Pentru persoanele rezidente in alte state, interventia Fondului este posibila numai in conditii de reciprocitate.

Structura de conducere: Consiliul Director realizeaza punerea in aplicare a hotararilor adoptate de Adunarea Generala si a prevederilor din Statutul FPVS. Acesta este format din 5 membri, dintre care 4 alesi din randul asociatilor si o persoana numita de catre CSA-Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

Date de contact:

Adresa: Str. Vasile Lascar 40-40bis, et. 5, RO - 020502, sector 2, Bucuresti
Secretariat: +4 021 300.18.80
                  +4 031 805.34.06
                  +4 031 805.34.07

Centru de Informare: +4 021 300.18.86
Departamentul Daune: +4 021 300.18.84
Birou Juridic:+4 021 300.18.83
Fax: 021 312 31 82
E-mail: office@fpvs.ro
Web: www.fpvs.ro

 

INF0 TRAFIC

NOUTATI

Asiguratorii RCA vor fi obligati sa efectueze constatarea daunelor suferite de tertii pagubiti in accidente de vehicule in cel mult 5 zile lucratoare de la momentul cand acestia primesc notificarea de la persoana pagubita, conform unei...