logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Bogdan CHIRITOIU: Introducerea politelor RCA pe o luna a fost o eroare
Bogdan CHIRITOIU, Presedintele Consiliului Concurentei, a vorbit, la o emisiune Antena 3, despre piata RCA si despre necesitatea de a fi facute cateva modificari privind reglementarea acestor polite, in special a celor incheiate pe o luna.

Cititi aici reactia ASF la declaratia lui Bogdan CHIRITOIU.

"Pe RCA cred ca s-au pasi buni in ultimi ani si preturile erau, anul trecut, substantial mai mici decat in urma cu trei ani. Nu stiu pe ce se bazeaza noile calcule, ele fiind facute de ASF. Ele sunt orientative. Din ce stiu, anul trecut, tarifele in piata, reale, platite de oameni, erau mai mici decat tarifele maximale care existau anul trecut. Repet, pasi importanti s-au facut si piata arata mult mai bine pe RCA decat arata in trecut", a afirmat Bogdan CHIRITOIU la Antena 3.

"Acum ne obliga oricum Uniunea Europeana sa facem cateva schimbari si atunci am spus ca este o ocazie buna sa corectam ceea ce ne-a scapat acum doi - trei ani cand am schimbat legea. Si o eroare cred ca a fost faptul ca am introdus politele de o luna. Uneori este tentant sa faci o polita pe o luna, platesti ceva mai putin pentru luna aia, dar reinnoirea politelor nu e automata si in felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA", a adaugat el.

Conform acestuia, gradul de acoperire pe RCA are impact asupra pretului politelor. "Accidentele genereaza niste pierderi si pentru ca polita RCA sa fie cat mai mica este nevoie sa coste cat mai putin reparatiile si sa impartim costurile la cati mai multi oameni. In cazul in care scade numarul clientilor care platesc RCA, costul reparatiilor se imparte la mai putini si deci polita va fi mai scumpa".

"Asta spun: sa ne asiguram ca toata lumea care are o masina plateste un RCA. Si doi, sa ne asiguram ca nu costa mult aceste reparatii la service-uri. Din presa stim ca sunt situatii in care reparatia unei masini pe polita RCA costa dublu decat aceeasi reparatie facuta cu banii din buzunarul omului. Dar costurile astea mari ale reparatiilor se vor reflecta in politele RCA", a completat Presedintele Consiliului Concurentei.

Bogdan CHIRITOIU a precizat ca propunerile de modificari au fost inaintate Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA a scazut cu circa 2,8% in anul 2018 comparativ cu anul anterior, pana la aproximativ 3,6 miliarde de lei (771,26 milioane de euro), reiese din raportul ASF. De asemenea, prima medie RCA anualizata s-a redus cu 12%, iar dauna medie a crescut cu 9%, in timp ce doi jucatori detin 60% din subscrieri.