logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Avertizare privind presiunea creata de noile reglementari asupra angajatilor din asigurari
Insurance Europe, federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor, a semnat, alaturi de European social partners in the Insurance Sectoral Social Dialogue Committee - ISSDC o declaratie comuna prin care avertizeaza asupra efectelor negative aduse de cresterea numarului de reglementari privind serviciile financiare din UE.

Declaratia subliniaza faptul ca aceasta crestere determina o crestere substantiala a muncii pe care trebuie sa o depuna angajatii din domeniul asigurarilor, dar si a nivelului de stres al acestora. Angajatilor din asigurari trebuie sa li se dea suficient timp sa asimileze noile schimbari legislative si apoi sa le aplice.

Comentand asupra declaratiei comune, Sebastian HOPFNER, Chairman ISSDC & Chairman, Insurance Europe's social dialogue platform, a afirmat: "Implementarea noilor cerinte de reglementare implica dezvoltarea si adoptarea unui set complex de proceduri de conformitate in cadrul companiilor, care necesita si un training adecvat al angajatilor."

"Prin urmare, suntem ingrijorati de termenele-limita scurte pentru implementare a legislatiei, care lasa prea putin timp pentru dezvoltarea acestor proceduri. Asadar, pentru a se conforma noii legislatii, angajatii, dar si angajatorii din asigurari ajung sa lucreze sub presiunea acestor termene limita scurte", a adaugat Sebastian HOPFNER.

Declaratia subliniaza, de asemenea, necesitatea de a evita sisteme care reglementeaza excesiv anumite aspecte sau sisteme duplicat, pentru a permite dezvoltarea unui mediu de lucru sanatos, care sa permita oferirea de bune servicii consumatorilor.

Conform Insurance Europe, industria europeana de asigurari are peste 950.000 de angajati directi. Aceasta cifra exclude angajatii externalizati si intermediarii independenti.

Circa 3.400 de companii de asigurari erau active in Europa in 2017, cu un declin de 2,6% fata de anul precedent. Acest total include numarul de societati nationale si sucursalele companiilor din tarile non-UE / SEE (Spatiul Economic European).