logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Politia Romana: Numarul accidentelor rutiere a scazut cu aproape 28% in prima luna a anului 2019
In perioada 1-27 ianuarie 2019, in urma actiunilor din teren ale Politiei Romane, numarul accidentelor rutiere a scazut cu aproape 28%, cel al persoanelor decedate in accidente rutiere a fost mai mic cu 21%, se arata intr-o informare transmisa de Politie.

De asemenea, numarul persoanelor ranite in astfel de evenimente a scazut cu 27%.

In aceasta perioada, peste jumatate din accidentele grave ce au avut loc pe drumurile din Romania s-au produs din cauza vitezei (30,25%) si din cauza indisciplinei pietonilor (23,98%).

Politistii de la rutiera au organizat, la nivel national, timp de 3 zile, actiuni punctuale pentru siguranta traficului si prevenirea accidentelor. Astfel, in zilele de 31 ianuarie, 1 si 4 februarie, au fost organizate actiuni punctuale, concomitent in toate judetele tarii, fiind constatate 118 infractiuni, dintre care 102 la regimul rutier si alte 16 infractiuni de alta natura, a anuntat Politia Romana.

Pe toata durata activitatilor, politistii au aplicat 13.842 de sanctiuni contraventionale, cele mai multe dintre ele fiind pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteza (3.764 de sanctiuni) si lipsa centurii de siguranta ( 2.348 de sanctiuni). In trafic, in cele 3 zile, politistii au retinut 820 de permise de conducere si au retras 472 de certificate de inmatriculare.

Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana la rata mortalitatii pe fondul accidentelor rutiere, conform celor mai recente statistici, in ciuda eforturilor depuse pana acum de autoritati. Care ar putea fi solutiile cu cel mai mare impact in scaderea numarului de accidente rutiere? Potrivit unui sondaj realizat de 1asig.ro, solutia cea mai votata de respondenti este "inasprirea sanctiunilor pentru incalcarea legislatiei rutiere", cu 42,9% din voturi.

Alte solutii votate au fost: implementarea de masuri de supraveghere video a zonelor periculoase (19%), dar si campaniile de crestere a educatiei rutiere dedicate tuturor participantii la trafic (16,7%). Pe langa acestea, 14,3% dintre respondenti considera ca un numar mai mare de actiuni in trafic ale Politiei Rutiere ar reduce numarul accidentelor auto.

FII TREAZ LA VOLAN!

Printre masurile de preventie pe care le desfasoara Politia Romana pentru scaderea numarului de accidente rutiere se numara si sustinerea, inca de la lansarea proiectului, in 2016, a campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!". Cea de-a treia editie a acesteia s-a desfasurat in perioada iulie - septembrie 2018, fiind initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si derulata cu sprijinul Politiei Romane, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania si al BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania.

Urmareste pagina de Facebook oficiala "Treaz la volan" sau intra pe treazlavolan.ro.

Daunele auto, in crestere

Indemnizatiile brute platite de societatile de asigurare in baza politelor obligatorii de raspundere civila auto - RCA si a celor facultative CASCO sunt in continua crestere in ultimii ani.

Acestea depasesc in total 3 miliarde de lei in primele noua luni din 2018, astfel:
  • Clasa A10. Raspundere civila pentru utilizarea vehiculelor auto terestre (RCA + CMR) -indemnizatii brute platite de peste 2 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 21% fata de perioada similara a anului 2017;
  • Clasa A3. Vehicule terestre, exclusiv materialul feroviar rulant (CASCO) - indemnizatii brute platite de 1,03 miliarde de lei, mai mari cu circa 19%.
Gasiti aici Principalele cifre din piata RCA din ultimii 10 ani, timp in care dauna medie a crescut cu 71%, iar prima medie a avansat cu 4%