logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Masinile neasigurate RCA ar putea fi identificate prin camerele pentru rovinieta
Autoritatile cauta solutii tehnice in vederea reducerii numarului de vehicule care circula pe drumurile publice fara a fi asigurate obligatoriu prin polita RCA. O solutie ar fi ca masinile neasigurate RCA sa poata fi identificate prin camerele pentru rovinieta, detinute de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Despre aceasta posibilitate a vorbit, marti, si Cristian ROSU - Vicepresedinte Sectorul Asigurarilor-Reasigurarilor, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, prezent la un eveniment de specialitate.

"Este o idee pe care am preluat-o (...) si este o idee interesanta pe care ar trebui sa o discutam cu CNAIR, pentru a incerca sa vedem in ce masura exista posibilitatea tehnica astfel incat odata cu citirea numerelor masinilor si identificarea lipsei rovinietei sa se faca o legatura cu bazele de date, astfel incat sa se identifice si masinile neasigurate prin asigurarea obligatorie RCA", a afirmat Cristian ROSU.

Prezent la eveniment, Narcis NEAGA, Directorul General al CNAIR, a spus ca din punct de vedere tehnic se poate realiza un astfel de proiect, insa exista unele aspecte ce vor trebui luate in calcul.

"Din punct de vedere tehnic, se poate. As vrea insa sa intelegeti un context: in jurul camerei exista trei actori importanti. Este CNAIR-ul, care urmareste daca s-a platit sau nu s-a platit tariful de rovinieta sau peajul la Fetesti, exista Politia, care are baza de date, si exista conexiunea realizata prin STS", a declarat NEAGA.

Amintim ca numarul soferilor amendati de catre Politia Rutiera pentru lipsa asigurarii RCA a crescut cu 25% in 2018 comparativ cu anul anterior, arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane, transmise portalului 1asig.ro. Astfel, "in anul 2018, la nivel national, au fost aplicate 11.041 de sanctiuni contraventionale, conform prevederilor Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, iar in anul 2017 au fost aplicate 8.825 de asemenea sanctiuni contraventionale", au transmis reprezentantii IGPR.

Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA a scazut cu 6,3% in primele noua luni din 2018 comparativ cu perioada similara a anului trecut si a atins valoarea de aproximativ 2,69 miliarde lei, potrivit datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. In acelasi timp, prima medie a inregistrat o scadere cu aproximativ 13% (la 613 lei), iar dauna medie o crestere cu aproximativ 6% (la 7.671 lei).

Gasiti aici si un INFOGRAFIC cu Principalele cifre din piata RCA din ultimii 10 ani, care arata ca dauna medie a crescut cu 71%, in timp ce prima medie a avansat cu 4%.