logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

SWISS Re: Dormim mai putin, ceea ce inseamna ca suntem mai expusi greselilor si mortii premature
Un studiu realizat de SWISS Re arata ca dormim mai putin, iar acest lucru creste considerabil expunerea la greseli si la moarte prematura. Pentru a explica acest fapt, SWISS Re imbina doua aspecte. In primul rand, 2 din 3 dezastre provocate de oameni, la nivel global, au drept cauza eroarea umana, aceasta fiind responsabila pentru un volum anual de pierderi de aproximativ 3 miliarde de dolari. In al doilea rand, piata asigurarilor de viata a generat, in 2017, prime in valoare totala de 2,6 trilioane de dolari. Cum sunt conectate, in viziunea SWISS Re, aceste doua aspecte?

Oamenii obositi fac mai multe greseli, iar insomniacii sunt mai expusi mortii premature, arata SWISS Re. Lipsa somnului e asociata cu un grad ridicat de expunere la accidente vasculare cerebrale, obezitate, boli de cord etc. Odihna insuficienta contribuie si la dezvoltarea bolii Alzheimer, in vreme ce studii recente au mai indicat si ca tulburarile cronice de somn cresc considerabil expunerea la un comportament riscant. Daca aceste tendinte modifica modelele de pierderi pe segmentul Property&Casualty sau rata mortalitatii, acest aspect ar putea avea un impact multidimensionar asupra industriei asigurarilor pe termen lung.

Mai mult decat atat, arata SWISS Re, exista indicii care subliniaza ca riscul este real. Intr-adevar, oamenii dorm mai putin. Programul de munca flexibil, detinerea mai multor job-uri - unele dintre ele, realizate de la distanta -, timpul lung petrecut pe drumul casa-birou si invers sunt doar cateva dintre elementele care arata, sustine SWISS Re, ca oamenii petrec mai putin timp dormind si mai mult timp treji. Surplusul de lumina artificiala, tehnologiile LED si OLED, folosirea indelungata a telefonului mobil, dar si timpul alocat jocurilor pe calculator fac ca aceasta problema sa capete o amploare tot mai mare.

Impact potential

In ceea ce priveste segmentul Viata&Sanatate, arata SWISS Re, ar putea aparea o schimbare generala in tiparele de mortalitate. In cazul cresterii incidentei atacurilor vasculare cerebrale si/sau a bolilor de inima cu rezultate fatale, mai multe polite de asigurare ar trebui platite mai devreme, iar acest lucru ar schimba dinamica intregii industrii de viata, cu o valoare totala de ordinul miliardelor de dolari. Acest aspect, arata SWISS Re, trebuie privit si prin prisma altor factori de risc (dieta, stilul de viata etc.), care contribuie la cresterea incidentei bolilor cardiace si atacurilor vasculare cerebrale.

Segmentul Property&Casualty ar putea fi afectat de faptul ca mai multe erori umane ar putea aparea in medii de lucru sensibile - platforme petroliere, teatre de operatiuni, profesii medicale, transporturi etc. La randul sau, acest fapt ar putea genera cresterea frecventei si/sau a gravitatii in liniile de business deja afectate. In cazul platformelor industriale, de exemplu, ar putea creste numarul exploziilor si al altor dezastre provocate de om. In context medical, mai arata SWISS Re, erorile umane pot duce la cresterea cererilor de despagubire pentru malpraxis.

De asemenea, studiul realizat de SWISS Re mai arata ca domeniul asigurarilor de raspundere civila auto se poate confrunta, in general, cu mai multe probleme, cum ar fi modificarea tiparelor de pierderi sau cresterea numarului soferilor care se urca obositi la volan. Oboseala, mai subliniaza SWISS Re, afecteaza performanta si prosperitatea fortei de munca si in domeniul re/asigurarilor.