logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Asiguratii RCA pot obtine acum un certificat de daunalitate emis de BAAR
Noua baza de date RCA, denumita in prezent AIDA (administrare date istoric asigurari auto), vine in sprijinul utilizatorilor, oferindu-le numeroase facilitati informationale si o perspectiva noua asupra posibilitatii conectarii cu alte sisteme informatice. Un element deosebit de important pentru asiguratii RCA il reprezinta posibilitatea obtinerii de catre acestia a certificatului de daunalitate, un document emis de BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania in care sunt mentionate daunele inregistrate de asigurat, pentru toate vehiculele detinute in ultimii 5 ani de asigurare, sau, dupa caz, absenta acestor daune.

Documentul, emis bilingv, in limbile romana si engleza, este util persoanelor care vor sa incheie asigurarea RCA in alte tari.

La modul practic, Certificatul de daunalitate se emite de catre BAAR prin depunerea unei cereri la sediul institutiei, cerere care poate fi transmisa si prin posta sau electronic, la adresa de email certificat@aida.info.ro.

Din perspectiva reglementarilor privind datele cu caracter personal, certificatul poate fi inmanat doar persoanei solicitante fie la sediul BAAR, fie prin posta cu confirmare de primire.

Prin intermediul unui cod unic de securitate, imposibil de fraudat, certificatul de daunalitate poate fi validat la o adresa web dedicata.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 132/2017, art. 32, alin. (2), litera e), Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (BAAR) asigura dezvoltarea si administrarea bazei de date privind evidenta contractelor RCA.

Incepand cu data de 01 octombrie 2018, aceasta Baza de date este operationala in cadrul BAAR, fiind utilizata de catre cele 12 societati de asigurare care pot emite polite RCA valabile pe teritoriul Romaniei, cu scopul de a consulta si actualiza informatiile privind clasa Bonus-Malus, politele RCA si prejudiciile asociate acestora.

De asemenea, baza de date poate fi consultata de catre publicul larg, la adresele web www.aida.info.ro si www.rcam.ro, pentru:
  • verificare clasa bonus/malus
  • verificare polite RCA
  • verificare prejudicii asociate RCA