logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Barbati vs femei: Cine cumpara mai des clauza de Decontare Directa atasata politelor RCA?
Decontarea Directa a fost introdusa in legislatia locala in urma cu aproximativ un an, fiind un serviciu auxiliar de gestionare a daunelor de catre asiguratorii RCA a propriilor asigurati.

In cazul DAW Management Broker de Asigurare, soferii barbati reprezinta majoritatea clientilor care au atasat politei RCA si o clauza de Decontare Directa.

"Aproximativ 75% din clientii care cumpara aceasta clauza sunt de sex masculin", a explicat Gheorghe BALABAN - Director General, DAW Management.

Confom acestuia, brokerul a vandut, in primele sapte luni din acest an, 7.600 polite cu decontare, fata peste 500.000 polite RCA. Astfel, doar 1,52% din totalul politelor RCA intermediate au fost incheiate si cu Decontare Directa.

DAW Management se numara printre cei mai mari jucatori de pe piata de brokeraj din Romania, cu o cota de piata de 4,13% la finalul lui 2017, ocupand pozitia a sasea in Top 10. Conform calculelor facute de XPRIMM Publications in baza cotelor de piata transmise de ASF, brokerul a intermediat, anul trecut, prime in valoare de circa 254 milioane de lei.

Introdus anul trecut in legislatia locala pentru a veni in sprijinul consumatorilor de asigurari RCA, Decontarea Directa este un nou serviciu care presupune ca reparatia sa fie platita de catre asiguratorul RCA al pagubitului, care isi va recupera prejudiciul de la asiguratorul soferului vinovat.

Achizitia serviciului este optionala pentru asigurat, iar asiguratorii RCA sunt obligati sa o oferteze.

Optiunea de decontare directa intre asiguratorii RCA este aplicabila la indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:
  • accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei;
  • vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate/inregistrate in Romania;
  • prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor;
  • ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului;
  • prejudiciile exclud vatamarile corporale.
La finalul anului 2017, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor deruleaza campania nationala de informare "Totul despre decontarea directa". Demersul a avut ca obiectiv cresterea gradului de informare a asiguratilor RCA cu privire la existenta clauzei de decontare directa, precum si cu privire la avantajele pe care le ofera acest serviciu suplimentar adaugat politei de raspundere civila auto. 95% dintre respondentii unui sondaj realizat in cadrul campaniei nationale de informare "Totul despre Decontarea Directa" considera util un astfel de serviciu suplimentar.