logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Un sfert dintre masinile aflate in circulatie nu au RCA valabil pentru ca soferii nu au reinnoit politele
Aproximativ un sfert dintre masinile aflate in circulatie nu au RCA valabil, pentru ca proprietarii au incheiat polita pentru o perioada foarte scurta - o luna -, iar apoi au uitat sa o reinnoiasca, potrivit datelor furnizate de Consiliul Concurentei la solicitarea AGERPRES.

"O problema o constituie reducerea gradului de cuprindere in RCA cauzata, probabil, de existenta politelor de asigurare cu durata foarte scurta. Sunt destul de multe masini in circulatie (aproximativ un sfert), care nu au RCA valabil, pentru ca proprietarii au incheiat polita pentru o perioada foarte scurta - o luna - iar apoi au uitat sa o reinnoiasca. Ca urmare, noi am propus ca politele RCA sa se poata incheia pentru 6 sau 12 luni, pentru persoane fizice, si pentru o perioada de la o luna la 12 luni, multiplu de o luna, pentru persoanele juridice", spune autoritatea de concurenta.

Consiliul Concurentei mentioneaza ca prin implementarea noului pachet legislativ din domeniul asigurarilor obligatorii de raspundere civila au fost eliminate, in mare parte, disfunctionalitatile care au condus, in anii anteriori, la dezechilibre intre cererea si oferta de pe piata. Din analiza datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), Consiliul sustine ca se observa o evolutie favorabila a indicatorilor specifici sectorului RCA. De exemplu, a scazut valoarea ratei combinate si, in acelasi timp, s-a imbunatatit lichiditatea societatilor de asigurare, totalul activelor depasind nivelul obligatiilor pe termen scurt.

Cititi pe AGERPRES mai multe precizari ale Consiliul Concurentei.

Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA, subscrise pe teritoriul Romaniei, a scazut cu 13% in primul trimestru din 2018 comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA, in primele trei luni din 2018, a fost de aproape 927 milioane de lei, fata de 1,06 miliarde de lei in T1 2017.

Recent, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, prin sectorul asigurari - reasigurari, a constituit un grup de lucru extins care sa analizeze efectele noii legislatii cu privire la asigurarea de raspundere civila auto si sa identifice solutii de imbunatatire a acesteia, avand in vedere implinirea unui an de la aplicarea noilor prevederi, care au contribuit la stabilizarea pietei RCA.

La 31 martie 2018, pe piata asigurarilor isi desfasurau activitatea urmatorii asiguratori autorizati de A.S.F. pentru activitati de asigurari RCA: ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group, Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance, EUROINS Romania Asigurare - Reasigurare, GENERALI Romania Asigurare Reasigurare, GRAWE Romania Asigurare, GROUPAMA Asigurari, OMNIASIG Vienna Insurance Group si UNIQA.