logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Alexandru APOSTOL, MAXYGO: "Clauza de decontare directa nu se vinde asa cum ne asteptam cu totii"
Evolutia vanzarii politelor RCA cu decontare directa nu s-a ridicat, inca, la nivelul asteptarilor, a precizat Alexandru APOSTOL, Director General, MAXYGO Broker, pentru 1asig.ro.

"Clauza de decontare directa nu se vinde asa cum ne asteptam cu totii, vanzarile fiind reduse", a declarat Alexandru APOSTOL. "Procentul politelor RCA cu clauza de decontare directa intermediate de compania MaxyGo este putin peste 1%, aplicat la numarul politelor RCA emise", a adaugat acesta.

In ceea ce priveste tarifele, nu se remarca schimbari semnificative fata de inceputul anului, dar exista o usoara tendinta de majorare.

"Analizand cifrele MaxyGo, nu am constatat o modificare substantiala [a tarifelor solicitate de companii pentru aceasta clauza]. Tarifele inregistrate acum, in august, sunt aproximativ cele din luna ianuarie a acestui an, cu o usoara tendinta de crestere", a afirmat Alexandru APOSTOL.

Decontarea directa, ca serviciu auxiliar de gestionare a daunelor de catre asiguratorii RCA a propriilor asigurati, a fost definita si implementata prin Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie.

Intr-un sondaj realizat in cadrul campaniei nationale de informare "Totul despre Decontarea Directa", desfasurata la finalul anului trecut, 95% dintre respondenti au declarat ca un astfel de serviciu suplimentar este util.