logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

AEGON Romania, majorare de 14% a primelor din activitatea de bancassurance in primul semestru
Compania de asigurari de viata AEGON Romania, parte a grupului financiar international AEGON, a incheiat primul semestru (S1) din 2018 cu un volum al primelor brute subscrise din activitatea de bancassurance cu partenerii actuali de circa 40 milioane lei, in crestere cu 14% fata de S1 2017.

Pentru finalul lui 2018, reprezentantii AEGON Romania prognozeaza o valoare cumulata a primelor brute subscrise de 90 milioane lei si tintesc atingerea unui profit operational de 15,7 milioane lei.

Valoarea plasamentelor in S1 2018 a atins pragul de 296 milioane lei, in crestere cu 15% fata de prima jumatate din 2017, cand se situase la 257 milioane lei. Indemnizatiile pentru evenimentele asigurate au fost de 1,26 milioane lei, comparativ cu nivelul inregistrat in S1 2017, cand s-au platit daune de aproape 1 milion lei. Indemnizatiile pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale (beneficiile de maturitate si anuitatile) s-au situat, in prima jumatate a anului, la aproape 3,1 milioane lei, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand valoarea raportata a fost de 4,05 milioane lei.

"Suntem multumiti de parcursul pe care l-am avut in primul semestru al anului. Ne-am concentrat pe consolidarea parteneriatelor cu Banca Transilvania si Alpha Bank pe produsele de asigurare de viata din portofoliu - AEGON Fii Sigur si AEGON de Viitor. In acelasi timp, suntem bucurosi ca impreuna cu partenerii nostri putem oferi acum si servicii pentru sanatate, mai concret, servicii de a doua opinie medicala. Am adus in exclusivitate in Romania serviciul AEGON Diagnose.me, care ofera acces la o retea internationala de medici, pentru consult online de a doua opinie medicala. Totul se desfasoara in limba romana, la preturi extrem de accesibile. Serviciile legate de sanatate sunt importante pentru clientii nostri si de aceea dorim sa continuam dezvoltarea in aceasta zona", a declarat Sinziana MAIOREANU, CEO, AEGON Romania.

AEGON, concernul olandez de asigurari si pensii private din care face parte AEGON Romania, a perfectat recent vanzarea operatiunilor sale din Republica Ceha si Slovacia catre NN Group.

"Aceasta dezinvestitie ne va permite sa ne eficientizam prezenta geografica si sa ne concentram resursele pe pietele noastre cheie", a explicat Alex WYNAENDTS, CEO, AEGON.

"Ne bucuram si suntem mandri ca Romania, alaturi de alte tari, este considerata importanta ca dezvoltare a AEGON in Europa Centrala si de Est", a punctat Sinziana MAIOREANU.

La nivel international, AEGON a raportat cresteri semnificative pentru primul semestru al anului, atingand un venit net de 491 milioane euro. Marja de solvabilitate (Solvency II) a crescut cu 14% fata de finalul lui 2017, ajungand la 215%, pe baza majorarii fondurilor proprii. Depozitele nete s-au situat la 3,9 miliarde euro, fata de 3,7 miliarde euro in aceeasi perioada din 2017. Valoarea profitului brut este de 1,06 miliarde euro, fiind la randul sau intr-un proces de apreciere.

"Rezultatele foarte bune inregistrate de AEGON la nivel international sunt un atu pentru filiala locala, deoarece beneficiem de experienta, maturitatea si know-how-ul unor echipe solide, care au implementat o afacere profitabila si in continua crestere la nivel global. Ne dorim sa continuam implementarea acestor valori globale si in Romania si sa ne consolidam imaginea de companie in care oamenii pot avea cea mai mare incredere atunci cand vor sa contracteze o asigurare de viata", a precizat Sinziana MAIOREANU.