logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Care este profilul clientului care cumpara RCA cu decontare directa?
Desi reprezinta in continuare o noutate pentru clientii de asigurari RCA din Romania, decontarea directa castiga, cu siguranta, teren la nivelul pietei locale. Cine sunt cei care achizitioneaza, in momentul de fata, aceasta clauza impreuna cu asigurarea lor RCA?

"Deocamdata este greu sa facem acest profil [al clientilor care cumpara RCA cu decontare directa], dar putem spune ca, din datele centralizate pana acum, aceasta clauza a fost cumparata de clienti cu varsta peste 35 ani, barbati, cu autovehicule din gama de pret mic si mediu", a declarat Marius LASLO, Director Executiv, DESTINE Broker de Asigurare-Reasigurare, pentru 1asig.ro.

In ceea ce priveste evolutia vanzarilor de clauze de decontare directa in acest an, nu se remarca evolutii spectaculoase, insa exista, cu siguranta, o evolutie fata de anul precedent.

"Vanzarile clauzei de decontare directa au crescut fata de anul 2017, dar nu spectaculos. Procentul politelor RCA vandute cu decontare directa se situeaza in jurul cifrelor de 2,5-3,0%", a explicat Directorul Executiv al DESTINE Broker.

Factorii care determina aceasta situatie pot fi, insa, multipli. "Trebuie sa luam in calcul ca sunt asigurati care au si CASCO si atunci nu achizitioneaza aceasta clauza. De asemenea, pretul este diferit de la un asigurator la altul, iar clientii achizitioneaza clauza cu pretul mai mic", a subliniat Marius LASLO.

Decontarea directa, ca serviciu auxiliar de gestionare a daunelor de catre asiguratorii RCA a propriilor asigurati, a fost definita si implementata prin Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie.