logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Cine asigura autovehiculele Ministerului Apararii Nationale?
Ministerul Apararii Nationale (MApN), prin Unitatea Militara 02574, a organizat o licitatie pentru achizitia de asigurari obligatorii de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule - RCA, fiind castigata de ASIROM VIG, OMNIASIG VIG si FAST Brokers. Cele trei parti vor asigura pana la 2.200 de autovehicule MApN.

Valoarea totala finala a contractului este de 889.000 de lei fara TVA, sub estimarea initiala, care era de 1,02 milioane de lei, conform unui anunt publicat de companie pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Data atribuirii contractului este 26 aprilie 2018, criteriul de atribuire fiind "pretul cel mai scazut".

Perioada de prestare a serviciilor este 12 luni de la data semnarii acordului cadru.

Printre autovehiculele din inzestrarea unitatilor subordonate U.M. 02574 Bucuresti, pretabile a fi de asigurate RCA, se numara: Autoturisme (inclusiv autoturisme de teren si automobile mixte a caror masa maxim autorizata nu depaseste 3,5 t), autosanitare, autorulote; autovehicule pentru transport persoane (inclusiv autospecializate pentru transport persoane); tractoare rutiere; autovehicule transport marfa ( inclusiv transportoare blindate); remorci si semiremorci; utilaje (buldozere, excavatoare, buldoexcavatoare, autogredere, autoincarcatoare); motociclete, motoscutere, motorete, ATV-uri.

Conform Caietului de sarcini, impreuna cu polita RCA se emite si documentul Carte Verde, acesta trebuind sa fie valabil cel putin pe teritoriul statelor apartinand Uniunii Europene, al Elvetiei si Andorei fara plata, din partea achizitorului/beneficiarului a unor prime suplimentare celei pentru RCA.

De asemmenea, la incheierea politelor de asigurare, functie de istoricul fiecarui autovehicul si perioada pentru care urmeaza a fi asigurat, se vor aplica reducerile / majorarile permise de sistemul Bonus-Malus prevazute in legislatie.