logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

CNPF: Numarul petitiilor a scazut cu peste 60% in 2017. Ce reclama clientii?
In 2017, pentru piata asigurarilor, autoritatea de supraveghere financiara (CNPF) a primit in total un numar de 152 petitii, in scadere cu 65% fata de anul 2016.

Cele mai multe au fost primite pentru asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA), respectiv 110 petitii, aflate totusi in scadere cu peste 36% fata de anul precedent.

Pe clasa asigurarilor de viata au fost inregistrate doar 9 petitii (6% din total), si acestea fiind in scadere cu 95,5% fata de numarul petitiilor inregistrate in anul 2016.

Totusi, numarul petitiilor este nesemnificativ comparativ cu numarul de contracte incheiate de catre asiguratori pe clasele respective. Asfel, in 2017 erau in vigoare un numar de 784,677 contracte de asigurare, ceea ce raportat la numarul total de petitii primite arata un raport de doar 0,02%.

De asemenea, pentru segmentul pe care s-au inregistrat cele mai multe petitii - RCA, erau in vigoare in 2017 un numar de peste 630 mii contracte de asigurare, raportul intre contractele incheiate si numarul de petitii fiind la fel de doar 0,02%, mai arata cifrele CNPF.

Raportul CNPF mai arata ca in total pe RCA asiguratorii au avizat un numar de 15,571 de daune, ceea ce raportat la numarul de petitii totalizeaza un procent de 0.91%.

Analiza a fost efectuata in baza informatiei preluate din rapoartele privind activitatea de baza a asiguratorilor pentru anul 2017 si petitiile inregistrate la CNPF.