logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Piata RCA din Romania atrage noi jucatori straini
Un asigurator american ar putea intra pe piata RCA din Romania pana la jumatatea acestui an, a declarat, miercuri, Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepresedinte, Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Acesta nu a dat numele companiei, dar probabil ca se refera la WATFORD Insurance, companie de asigurari cu sediul in Gibraltar, partener strategic al grupului american ARCH.

WATFORD Insurance Europe Europe Limited a anuntat, in decembrie 2017, ca a depus la Comisia de Servicii Financiare din Gibraltar o cerere de aprobare pentru infiintarea unei sucursale in vederea lansarii operatiunilor de asigurare in Romania. "WATFORD Insurance se va angaja impreuna cu compania locala de servicii INTARO Insurance Services, sa furnizeze toate serviciile de management pentru operatiunile desfasurate in Romania ale WATFORD Insurance", se arata in comunicatul transmis de societate.

"Sunt jucatori noi interesati de piata RCA. Vom avea probabil pana la jumatatea anului in curs inca un jucator de talie mare care va intra pe piata romaneasca. Este un jucator ce va veni din SUA, probabil ca prin intermediul sucursalei", a declarat Cornel COCA CONSTANTINESCU, prezent la Conferinta Nationala a Brokerilor de Asigurari si Pensii, organizata de UNSICAR.

Acesta a remarcat ca piata asigurarilor RCA este concentrata din punct de vedere al riscului.

"In ceea ce priveste dependenta de sectorul RCA, intr-adevar piata de asigurari este o piata concentrata din punct de vedere al riscului, ceea ce ne determina sa privim cu deosebita atentie acest subiect. Ne determina sa facem o analiza aprofundata si sa intelegem ca, de fapt, din 9 jucatori pe care ii avem pe piata RCA, numai 5 jucatori sunt in mod real activi, iar ceilalti au cote de piata foarte mici. Ce este de facut? Eu cred ca mesajul de baza dat asiguratorilor este urmatorul: daca vor sa vand RCA, sa ramana in piata si sa vanda cu adevarat, iar daca nu vor sa faca acest lucru, sa ii lase sa vanda pe cei care vor sa o faca", a transmis Vicepresedintele ASF.

Totodata, el a mentionat ca a afirmat ca toti asiguratorii sunt corect capitalizati: "La nivel de SCR si MCR, Romania se afla peste media europeana. ASF monitorizeaza foarte atent nivelul rezervelor si nivelul capitalizarii. Astazi nu sunt probleme in ceea ce priveste capitalizarea companiilor care vand RCA".

Conform celor mai recente date, in primele noua luni din 2017, primii 2 asiguratori RCA (CITY Insurance si EUROINS) au cumulat aproape 60% (comparativ cu 38% in anul 2016) din totalul primelor brute subscrise aferente asigurarilor RCA din Romania.

Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA, subscrise pe teritoriul Romaniei in primele noua luni ale anului 2017, a inregistrat o scadere de aproape 6% fata de perioada similara a anului anterior, ajungand la valoarea de 2.867.578.190 lei.