logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

Turcia: Scaderi cu "doua cifre" pentru cei mai mari asiguratori RCA ca urmare a plafonarii tarifelor
Piata de asigurari din Turcia a totalizat 33,4 miliarde lire (circa 8 miliarde euro) la finalul lunii septembrie 2017, in crestere cu 14,7% fata de ianuarie-septembrie 2016, arata datele statistice publicate de Asociatia Asiguratorilor din Turcia. Pe clase de asigurari, segmentul de asigurari de viata a sporit cu 50% pana la 5 miliarde lire, in vreme ce asigurarile generale s-au majorat cu 10,3% pana la 28,4 miliarde lire.

Desi la nivel agregat ratele de creste sunt impresionante, piata de asigurari din Tucia raportand in perioada analizata majorari cu "doua cifre" pe mai toate liniile de business, demn de evidentiat este reculul consemnat de segmentul RCA: -3,6% pana la 9,2 miliarde lire (2,2 miliarde euro) - echivalentul a circa 28% din total PBS.

Amintim ca, in vara anului trecut, autoritatile din Turcia au creat un "Pool de risc" pentru distribuirea primelor de asigurare, respectiv a daunelor pentru asigurarile de raspundere civila auto, dupa ce mai multi asiguratori au refuzat sau au evitat sa mai vanda aceste tipuri de asigurari. Aceasta situatie a survenit dupa ce, in data de 12 aprilie 2017, au fost implementate tarife de prima maximale pentru politele RCA pentru anumite categorii de vehicule / profiluri de risc (ex: taxiuri, autobuze, microbuze, camioane), in urma nemultumirilor manifestate in ceea ce priveste tarifele RCA de o serie de asociatii ale transportatorilor si micilor comercianti.

Astfel, ca urmare a noii realitati, majoritatea asiguratorilor au raportat scaderi importante ale volumelor de PBS aferente asigurarilor RCA, cele mai accentuate (atat in procente cat si in valori absolute) fiind inregistrate de cei mai mari 3 jucatori de pe aceast segment: -42% (ALLIANZ Sigorta), -23% (ANADOLU Sigorta) si -15% (MAPFRE Sigorta).

La 30 septembrie 2017, dupa criteriul volumului de PBS, cele mai mari jucatori la nivelul intregii piete de asigurari au fost ALLIANZ Sigorta (10,8% cota de piata), ANADOLU Sigorta (10%) si AXA Sigorta (6,3%).