logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

FITCH Ratings a atribuit ratingul "BB-" companiei EUROINS Romania
Agentia de evaluare financiara FITCH Ratings a confirmat ratingul de stabilitate financiara (Insurance Financial Strength rating - IFS) al companiei EUROINS Romania Asigurare Reasigurare la "'BB-", cu perspectiva stabila.

"Acest rating este un semnal pozitiv asupra succesului operatiunilor EUROINS Romania si al eforturilor coordonate ale actionarilor de a-i mentine pozitia pe piata locala de asigurari. (...) In prezent, compania se concentreaza pe cresterea continua a calitatii si diversificarii portofoliului sau de asigurari, cu obiectivul principal de a mentine si consolida pozitia pe piata a companiei si de a imbunatati continuu rezultatele financiare", a transmis, joi, compania.

Totodata, FITCH Ratings a atribuit un rating pe termen lung "B", cu perspectiva stabila, pentru EUROHOLD, holdingul bulgar care detine EUROINS Insurance Group - actionarul majoritar al subsidiarei din Romania.

Ratingul "B" reflecta aprecierea FITCH asupra capacitatii de capitalizare si de indatorare a EUROHOLD ca fiind una slaba. Acest lucru este partial compensat de performantele financiare imbunatatite ale grupului.

Raportul Solvency II al EUROINS Insurance Group (EIG), divizia de asigurari a EUROHOLD, a fost de 143% la sfarsitul primului semestru din 2017. Insa, raportul Solvency II al EUROINS Romania a fost sub acest nivel, arata agentia.

FITCH apreciaza ca EIG detine pozitii de piata puternice pe principalele sale piete de asigurari generale din Romania si Bulgaria, in special pe segmentul de raspundere civila auto - RCA.

EUROINS Romania a raportat, in primul semestru din 2017, prime brute subscrise in valoare de 266,2 milioane leva (circa 136 milioane euro), in crestere cu 56% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In luna martie a.c., EUROINS Romania a iesit din procedura de redresare financiara, stabilita de ASF in octombrie 2015, ca urmare a indeplinirii masurilor stabilite in planul de redresare.