logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

EXCLUSIV: VIG lanseaza o noua companie de servicii de asistenta in Romania
Grupul austriac VIG - Vienna Insurance Group a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca a infiintat o noua companie de servicii de asistenta in Romania, ca parte a politicii grupului de a detine propriile firme de asistenta la nivelul tarilor in care este prezent pe piata asigurarilor.

"Noua companie se numeste Global Assistance Services. In prezent ofera servicii de asistenta auto, urmand ca pe viitor sa furnizeze toata gama de servicii de asistenta, inclusiv cele legate de asigurari de locuinte", au declarat reprezentantii VIG la solicitarea 1asig.ro.

Grupul mai detine in Romania compania Claim Expert, care ofera servicii de avizare a dosarelor de dauna si inspectia tehnica a vehiculelor asigurate de ASIROM si OMNIASIG, dar si VIG Management Service, o companie care include principalele servicii de back-office pentru companiile membre ale grupului din Romania.

VIG promoveaza zona serviciilor de asistenta in programul de management "Agenda 2020".

Grupul precizeaza ca se concentreaza pe infiintarea de companii proprii in acest sector. "Acolo unde este posibil, preferam sa furnizam servicii pe intregul lant de valoare, de la oferirea de produse de asigurare clientilor, la servicii de management al daunelor si asistenta. Controlul intregului proces de management al daunei - de la contactul initial la plata compensatiei - ne permite sa influentam semnificativ si sa imbunatatim in continuare calitatea serviciilor oferite de companiile noastre. In plus, faptul ca lucram in mod selectiv cu service-uri autorizate, eliminand furnizorii terti, genereaza avantaje de cost suplimentare", a explicat Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group.

Potrivit documentului citat, compania de asistenta infiintata cu succes in Bulgaria in 2015 va incepe sa furnizeze servicii de asistenta de calatorie companiilor VIG din Macedonia si Serbia incepand cu toamna lui 2017. Aceste servicii erau oferite anterior in ambele tari de furnizori terti. Serviciile oferite de companiile de asitenta ale VIG sunt recunoscute pe piata si au fost recompensate cu numeroase premii. In unele tari, aceste servicii sunt deja oferite altor companii din domeniul financiar (companii de asigurari, banci, firme de leasing).

Prima companie de asistenta a VIG a fost lansata in 2013 in Republica Ceha. "Global Assistance" este nu doar liderul pietei, dar anul acesta a primit premiul pentru "Compania de Asistenta a anului" din partea asociatiei auto din Cehia pentru al cincilea an consecutiv.

Compania care opereaza in Slovacia din 2015 ofera de la inceputul acestui an, pe langa asistenta auto, si asistenta juridica. Compania de servicii din Polonia, "VIG Assistance", utilizeaza propria tehnologie GPS pentru a furniza cele mai moderne servicii de asistenta auto pe piata din Polonia.

VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life. De asemenea, VIG a preluat, prin BCR Asigurari de Viata, si compania locala AXA Life Insurance, parte a grupului francez AXA, dupa un acord incheiat intre cele doua parti, in august 2016.