logo

by Media XPRIMM
Header
O campanie
in parteneriat cu Politia Rutiera

BONUS-MALUS

Afla daca vei plati mai putin sau mai mult la asigurarea ta RCA!

Afla totul despre sistemul BONUS-MALUS!

Click AICI pentru detalii!

Sfaturi utile pentru calatorii

INFORMATII UTILE

Verifica daca asigurarea ta RCA este valabila in

CEDAM


Verifica daca ai inspectia tehnica periodica valabila la

RAR

CAMPANIE SUSTINUTA DE:

      

TOP STIRI RCA

GLOBASIG: Demni. De incredere. De 15 ani
Intre 26 si 28 mai a.c. a avut loc, la Hotelul Cindrel din statiunea montana Paltinis, cea de-a V-a editie a Conferintei Nationale a Partenerilor GLOBASIG. Cu acest prilej, au fost celebrati 15 ani de la infiintarea companiei si au fost recompensate, in cadrul celei de-a III-a Gale a Premiilor GLOBASIG, cele mai bune rezultate ale membrilor echipei din anul precedent. Evenimentul a reunit peste 100 de membri ai echipei GLOBASIG, reprezentanti ai companiilor de asigurare, cat si parteneri si colaboratori din piata de intermediere si domeniile conexe.

Ca si la editiile anterioare, evenimentul GLOBASIG s-a remarcat printr-un nou concept, fiind accentuat pe parcursul acestuia, soliditatea echipei, cat si relatia cu partenerii: "Am dovedit in cei 15 ani de activitate ca putem deveni din ce in ce mai buni. Am creat acest eveniment special pentru voi, partenerii GLOBASIG. Actualul format este menit sa transmita ideea de evolutie, dar si de adaptabilitate si schimbare", declarat Antonio BABETI, Director General, GLOBASIG.

"Anul 2016 a fost un an de cumpana pentru piata de asigurari, si implicit cea de brokeraj in asigurari. Am avut foarte multe modificari de legislatie, legi, proiecte de legi, norme si proiecte de norme. Acestea consuma atat resurse financiare, dar mai ales foarte-foarte mult timp. Ne este afectata semnificativ activitatea curenta, intrucat suntem concentrati mai tot timpul sa ne aliniem la legislatie", a spus Antonio BABETI in deschiderea Conferintei Nationale a Partenerilor GLOBASIG.

"Cu toate ca, in aceste vremuri este foarte greu sa ne mai gasim motivatia sa mergem mai departe, zi de zi, incercam si reusim sa transmitem entuziasm echipei", a continuat Antonio BABETI.

Rezultate 2016. Perspective 2017

Pentru anul 2016, Directorul General al GLOBASIG a evidentiat cresterea volumului de prime intermediate de la 39 milioane lei la 57,5 milioane lei (44,47%). Tot in 2016, "pe partea de venituri, acestea s-au majorat cu 23,4% pana la 10,3 milioane lei, am deschis 6 noi birouri - 4 in Bucuresti si 2 in tara, ajungand la un total de 41, in vreme ce echipa noastra s-a marit cu 45 de noi asistenti in brokeraj, ajungand la 140. De asemenea, ponderea RCA-ului s-a diminuat cu circa 1% de la 69% la 68%, si tin sa felicit intreaga echipa GLOBASIG pentru asta. RCA-ul e o clasa importanta, dar atentionez, si v-am mai spus-o, ca pe viitor, este o clasa de asigurare de care va trebui sa nu mai depindem".

Pentru anul 2017, ca si context, "avem o concurenta in crestere, transpunerea IDD,  Legea RCA, alte costuri de conformare, dar si o presiune asupra comisioanelor", a punctat Antonio BABETI.

Referindu-se la activitatea companiei pe care o conduce, Directorul General al GLOBASIG vizeaza pentru intreg anul 2017, o crestere a venitului de 9,7% pana la 11,3 milioane lei, a volumului de prime intermediare de 21,74% - pana la 70 milioane lei, "rata de crestere inferioara celei de anul trecut, intrucat efectele date de tarifele RCA vor incepe sa se vada anul acesta". De asemenea, "ne propunem deschiderea a 6 noi birouri (ajungand astfel la 47) si cresterea echipei noastre cu inca 35 asistenti in brokeraj (pana la 175)".

Patru noi proiecte pentru 2017


Tot in anul 2017, "vom lansa patru noi proiecte, foarte indraznete, intrucat nu poti evolua daca nu te adaptezi, si la momentul actual, piata de asigurari din Romania cere schimbare. Trebuie sa ne schimbam abordarea si sa ne continuam activitatea ca si cum nu ar exista RCA".

"Primul Proiect - start-up GLOBASIG - un proiect unic pe piata de brokeraj din Romania, proiect ce-l vom lansa incepand cu 19 iunie 2017.

Al doilea Proiect, presupune "consultanta la un alt nivel" - GLOBASIG urmand a aloca resurse importante pentru pregatirea profesionala a echipei. "Vom continua cursurile pe produs atat in cadrul GLOBASIG, cat si cu asiguratorii, in functie de necesitatile pietei si a tintelor identificate. Legat de aceasta pregatire profesionala, vom veni cu un nou concept, acela de dezvoltare personala - intr-o prima faza doar on-line, urmand ca pe viitor sa ajunga la nivel de cursuri. Mai mult programul nostru prin care acoperim integral costurile privind pregatirea profesioanala, va continua si in 2017, alocand resurse finnciare semnificative", a spus Gabriel ILIESCU, Directorul National de Dezvoltare al GLOBASIG.

Al treilea Proiect presupune "identificarea segmentului tinta. "Trebuie sa stim tot timpul sa raspundem la urmatoarele intrebari: cine?, ce?, de ce?, cum?, cand?. Anii 2016-2017 sunt ani de cumpana pentru piata de asigurari si trebuie sa identificam oportunitati noi de dezvoltare. Suntem optimisti ca vom trece cu bine toate aceste obstacole. Dar pentru asta avem nevoie de implicare totala. Daca avem raspunsul la toate cele cinci intrebari, vom avea rezultate atat pe termen scurt, cat si mediu si lung", a spus Catalin BOICEANU, Director Regional de Dezvoltare.

Al patrulea Proiect "presupune diversificare: Credite, leasing, fonduri de investitii, alte servicii de intermediere financiara. Din aceasta vara, adresez aceasta noua provocare tuturor membrilor echipei GLOBASIG care vor sa participe. Trebuie sa dovedim ca suntem profesionisti si sa venim in intampinarea clientului cu cat mai multe servicii", a punctat Antonio BABETI.

Gala Premiilor GLOBASIG

Ajunsa la ce-a de-a treia editie, Gala Premiilor GLOBASIG a demarat cu premierea celor mai apropiate companii partenere.

Media XPRIMM a primit Diploma de Excelenta pentru Contributia la Dezvoltarea Pietei de Asigurari din Romania. Celelalte categorii de premii acordate colaboratorilor/companiilor partenere GLOBASIG au fost pentru:
 • Promovarea pietei de brokeraj din Romania: Serban BUSCU, Profit.ro
 • Parteneriat strategic: SIMBA Soft Group si Act Proiect TEAM
 • Dinamism: EximAsig
 • Fair Play: ERGO Asigurari
 • Calitatea serviciilor  CERTASIG, UNIQA Asigurari si ALLIANZ-TIRIAC
 • Parteneriat durabil: ASIROM VIG, CITY Insurance, OMNIASIG VIG si GOTHAER Asigurari-Reasigurari
 • Flexibilitate si negociere in ofertare: EUROINS Romania, GENERALI Romania si GROUPAMA Asigurari
De aemenea, in cadrul festivitatii au fost premiati membrii echipei GLOBASIG Broker cu cele mai bune rezultate pe parcursul anului 2016, dupa cum urmeaza:

MANAGERUL ANULUI:
 • Nelu DOBROIU
BROKERUL ANULUI:
 • Locul 1: Mirela VOINEA si Luciana MITRAN
 • Locul 2: Andrei TROFIN
 • Locul 3: Ramona PETREAN-VICOL
 • Locul 4: Andreea Cristina PLAMADEALA
 • Locul 5: Bogdan-Paul IONELE
CEA MAI SCAZUTA PONDERE RCA
 • Locul 1: Eugen Laurentiu STEFANESCU
 • Locul 2: Dan CRISTESCU
 • Locul 3: Cristian Gabriel COMAN
CEA MAI MARE CRESTERE:
 • Cristian-Oratiu TINUCA
VANZATORUL ANULUI:
 • Locul 1: Remus Paul DAN
 • Locul 2: Gheorghe SOARE
 • Locul 3: Paraschiva OIAGA
ANGAJATUL ANULUI:
 • Alexandra BURDUJA
Totodata, Antonio BABETI a adresat multumiri speciale tuturor celor care au fost alaturi de companie: societatilor de asigurari partenere, clientilor, angajatilor, precum si tuturor colaboratorilor pentru cei 15 ani de activitate, dar nu in ultimul rand lui  Gheorghe GEICA si Mircea SAVE, cei care au fondat compania, acordandu-le acestora PREMIU SPECIAL PENTRU CONTRIBUTIA LA CREEAREA GLOBASIG.

[galerie|Conferinta-Nationala-a-Partenerilor-GLOBASIG-2017]